Måltider i Business Class
Flygningar inom Europa
På mycket korta flygningar serverar vi en färsk smörgås eller ett sött bakverk med en dryck i en praktisk påse. På de flesta flygningar inom Europa serverar vi en lyxig matlåda. Till frukost serveras yoghurt med granola, frukt och en söt eller salt frukosträtt. Under resten av dagen består matlådan av en förrätt, en kall sallad och en dessert. På längre europeiska flygningar serveras en varm smörgås och en fruktjuice eller ett varmt mellanmål utöver matlådan. Din måltid serveras alltid med drycker, följt av en kopp kaffe eller te när du har ätit klart. Be gärna vår besättning om en extra dryck när som helst!
Interkontinentala flygningar
När alla har kommit på plats välkomnar vi dig ombord med ett glas champagne eller apelsinjuice. Vi erbjuder fler varm och kalla drycker under flygningen. Du kan välja dem i vår meny eller dryckeslistan i ditt underhållningssystem ombord. Vi kommer också att erbjuda dig en mängd olika tilltugg. Be gärna vår besättning om ett extra tilltugg eller en extra dryck när som helst!
Njut av en middag skapad av nederländska toppkockar som tillagats med färska ingredienser. Välj mellan en kall förrätt eller en vegetarisk soppa och välj en av huvudrätterna som serveras tillsammans med ett glas vin. Välj sedan din favoritefterrätt: en söt efterrätt eller olika sorters ostar som serveras tillsammans med ett glas portvin eller dessertvin. Vill du hellre ha en varm dryck? Efter din måltid serverar vi kaffe och te.
På flyg som anländer tidigt på morgonen serverar vi frukost. Du får välja en söt eller neutral frukost tillsammans med yoghurt, granola, olika sorters bröd och frukt.
Vad finns på menyn?
Var tredje månad erbjuder vi våra World Business Class-passagerare en helt ny meny med rätter. Just nu kan du välja förrätter och huvudrätter av den holländska toppkocken Jonnie Boer. Dessa rätter kommer att ackompanjeras av en rad utsökta viner, utvalda av sommelier Thérèse Boer.
Förrätter
- Crepe på rökt lax och quinoasallad med salta fingrar och forellrom med currykräm, som serveras med pumpa och en haricots verts-dressing
- Tomatsoppa på färska tomater
Sidorätt
- Grön mesclunsallad med torkade körsbärstomater och rostade pinjenötter serverad med italiensk balsamvinägrett
Huvudrätter
- Tartelette av nötkött med svartpeppar, blomkålsmousselin, ugnsrostad sötpotatis och lökkompott med kryddad sås
- Vegetarisk hachée med krämig murkelsås, ångkokt grönkål, picklad lök, rotsellerigratäng och lagerbladsolja
- Smak av delikatesser: ayam goreng (stekt kyckling), stekt kål med curry, marinerad fisk i kryddig bumbusås och ångat ris och citron
Desserter
- Ostbricka med Gooische Caractère, lagrad Beemster och blåmögelost med russin och pinjenötter, serveras med vindruvor och kex
- Spekulatius-bavarois med mango och ingefära, chokladganash och spekulatius-smulor
Snabbt och lätt alternativ
Vill du ha mer tid att arbeta eller koppla av? Välj vår utvalda kalla förrätt, tillsammans med dagens läckra soppa, och njut av en dessert efteråt.